ProQR

September 2016 - dkvanschie

Voor een opdrachtgever in de biotechnische industrie heeft Studio van Schie Architecten het ontwerp gemaakt voor een nieuwe kantoorverdieping. Uit ervaringen van vorige projecten bleek er een groot behoefte aan één op één, bel- en vergaderruimtes te zijn. De verdieping heeft daarom bijna net zoveel zitplekken in overlegruimtes als dat er werkplekken zijn. Het is een dynamisch kantoor met een renbaan, ballenbaden, flexplekken, schommeltafel en een vergaderruimte die af te sluiten is door middel van schuimblokken.

Het kantoor is opgedeeld in 3 thema’s: Desert, Jungle en Underwater. Elk thema heeft zijn eigen karakter en bevorderd de oriëntatie op de verdieping.

De 3 thema’s worden verbonden door de 2 centrale gangen waarlangs de laboratoriums liggen. De gangen worden geflankeerd door lichtpanelen van bamboe die een suggestie van richting geven aan de looproute van de gang.

Al het vast meubilair en maatwerk is tevens door Studio van Schie ontworpen.  Een deel van het vast meubilair, wat in een eerder project al ontworpen is door Studio van Schie komt van de vorige locatie en is in andere samenstellingen weer teruggeplaatst in het nieuwe kantoor.

 

project gegevens:

locatie: Leiden, bioscience park

opdrachtgever: Pro QR therapeutics N.V.

opgeleverd: medio 2016

samenwerking projectcoordinatie: ASWA architecten

 

Foto’s (door Johannes van Assem)

 

“the jungle” koffiehoek/presentatieruimte

 

 

overleg/brainstorm ruimtes

 

Bel plekken

 

 

vergaderruimtes

 

 

 

Pages ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11